Case stories

Hoppborg med specialtext

KFUM-K Danmark kontaktade oss för att höra sig för om möjligheterna att få en hoppborg med eget namn, grafik och logotyp.

Planen var att ha en hoppborg som kunde användas av föreningens lokala enheter men som skulle ägas ”centralt”.

KFUM-K hade inte erfarenhet av att ha en hoppborg tidigare, så vi kom överens om ett besök för att de själva skulle kunna se kvaliteten och få information och goda råd kring hur utrustningen skall användas, säkerhet samt upp- och nedmontering.

KFUM-K:s grafiska formgivare skickade därefter underlag till färger och print, och resultatet kan ses härunder.

Vi hoppas att KFUM-K får stort nöje av sin nya hoppborg

Läs merLäs mindre

Lågt utrymme med pelare

En av våra kunder ville bygga ut sitt lekland och kontaktade därför Inflatom Aps med en förfrågan om 2 nya hoppborgar. Det som utgjorde en utmaning var att hoppborgarnas tilltänkta placering var i en långsmal lokal som utöver ett förhållandevis låg takhöjd på 3 meter till följd av ett ventilationsrör också innehöll en bärande pelare.

Därför skickades ritningar och bilder till Inflatom Aps för att man skulle kunna få en överblick över de utmaningar som lokalens utformning innebar.

Leklandets första tanke var att placera en hoppborg på bägge sidorna av pelaren, men då denna kan utgöra en potentiell säkerhetsrisk för barn som hoppar runt i hoppborgen valde vi att lägga fram ett alternativ förslag som lösning.

Förslaget till lösning från Inflatom Aps var en särskild design på denna hoppborg så att den fick en till hälften stängd framsida, samt en allmän justering av dimensionerna för att passa lokalens utformning. Denna lösning gjorde det möjligt att helt dölja pelaren i rummet och därmed undanröja den potentiella säkerhetsrisk den utgjorde.


Planritning av rummet

De två hoppborgarna

Läs merLäs mindre

Riska Kyrka - Norge

Riska kyrka i Norge önskade en hoppborg som skulle placeras inne i ett sockenhus.
Sockenhuset hade begränsad takhöjd och hoppborgen skulle därför tillverkas med en anpassad höjd för att passa in i huset.

Hoppborgen skulle heta ”Himelspretten” och skulle därför utsmyckas med en regnbåge som en del av den grafiska formgivningen.

Med utgångspunkt i kyrkans önskan om en enkel grafisk utformning skickade vi en teckning med förslag. Teckningen och hoppborgen som den till sist kom att se ut kan ses nedanför.

Läs merLäs mindre